Vinska klet Goriška Brda Kabaj Morel

Vinska klet Goriška Brda Kabaj Morel. Vinska klet Kabaj Morel se nahaja v Šlovrencu zahodno od Gonjač. Vinska klet je tukaj nekaj posebnega, saj imajo pri Kabaj Morel poseben odnos do vina in še vedno Gonjače so osrednja točka Goriških Brd, od tu z razglednega stolpa seže pogled na Furlanijo do morja, na Julijske in Kamniške Alpe, na Dolomite, Trnovski gozd, Vipavsko dolino in Kras. Obenem pa si lahko od blizu ogledujemo mnoge briške sadovnjake in vinograde, ki nudijo kruh svojim prebivalcem.

Vinska klet Kabaj Morel Goriška Brda se nahaja v Šlovrencu zahodno od Gonjač. Vinska klet je tukaj nekaj posebnega, saj imajo pri Kabaj Morel poseben odnos do vina in še vedno najmanj tretjino vina pridelajo na tradicionalen način, v hrastovih sodih. Posebnost pa je zorenje v amforah. »Po mojem ne bi smeli iti s tehnologijo naprej dokler stare ne obvladamo« pravijo in s ponosom vam bodo pokazali, kje v njihovi kleti se nahajajo amfore.

Vinska klet domačije Kabaj Morel vam omogoča enkratno pokušino prvovrstnega vina, ki ga pridelajo. Kot rad ponovi gospodar kmetije Jean Michel Morel, je njihova strategija taka, da nočejo delati »na veliko« ampak na posebnem. In njihova vina so nekaj posebnega.