Kulinarika
Milo podnebje in pokrajina sta v Goriških Brdih odločilno vplivala na kulinariko. Različne tradicije (slovenska, furlanska, habsburška) so se na tem koščku zemlje prepletle in tako je »briška« kuhinja nekaj posebnega.
Milo podnebje in pokrajina sta v Goriških Brdih odločilno vplivala na kulinariko. Različne tradicije (slovenska, furlanska, habsburška) so se na tem koščku zemlje prepletle in tako je »briška« kuhinja nekaj posebnega.
Recepti, ki so jih naše babice skrbno zapisovale in ljubosumno skrivale v svojih kuharskih knjigah, očarajo še tako zahtevnega gurmana.
Z dobrim briškim vinom pa se jedi zlijejo v popolni kulinarični užitek, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.
Na domačiji Kabaj smo poiskali stare kuharske knjige in bogati »briški« kuhinji dodali ščepec novosti, ščepec Mediterana, ščepec domišljije in ščepec novosti.
Na mestu, kjer danes nad veliko kletjo stoji objekt, je že nekoč stala vaška gostilna. Tu so pili domače vino, ponujali tobak in sol. Pred gostilno so kdaj vrgli tudi balinčke.
Za gurmansko razvajanje vam pripravimo posebej dogovorjen meni s spremljajočimi vini. Lahko vključuje tudi vodenje po vinski kleti. Večje skupine gostimo ob predhodnem dogovoru.